Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Jours de fête → Bertrix

Louise et la révolte des jardins
Un épisode du Bal du nouveau monde

Ring Théâtre

09.09.2023 · 19:30
Theater

Geïnspireerd door het volkstheater van Brecht biedt het jonge collectief Ring Théâtre een postapocalyptische trilogie tegen de achtergrond van een sociaal en episch fresco. Louise et la révolte des jardins is daar één episode van.

Louise is postbode in een provinciestadje. Achter het huis van haar grootmoeder liggen volkstuintjes die dreigen te worden gebetonneerd voor de aanleg van een duurzame wijk. In dit lapje groen genieten mensen en niet-mensen nog van gelukkige dagen, ver van het lawaai van de stad en de machines. Iets verderop woont Lenny, een tuinder die er zich nog maar net gevestigd heeft en al bedreigd wordt door de wreedheid van het agro-industriële systeem. 

Maar Louise is het niet gewend om met zich te laten sollen. Ze zal haar wereld niet overlaten aan de vraatzucht van de projectontwikkelaars.

Van volkstuinen tot stedenbouwkundige vergaderingen, van administratieve rechtbanken tot barricades, van beloftes over duurzame ontwikkeling tot de opstand van de tuinen: de vooruitgang situeert zich misschien niet waar we die verwachten.

Kalender

  • - 19:30

Informatie

Taal

fr

Duur

2u

Plaats

Centre culturel de Bertrix

Casting

Auteur, dramaturgie
Jana Rémond

Regie
Guillaume Fulconis

Regieassistent
Morgane Cornet

Scenografie, toneelregie
Gala Ognibene

Technische leiding
Clément Barillot

Geluidsontwerp
Jehanne Cretin-Maitenaz

Lichtontwerp
Elias Farkli

Lichtregie
Raphaël Barani

Kostuum
Floriane Gaudin

Dressoir
Ludivine Parra

Met
Cantor Bourdeaux
Juliette Chaigneau
Laure Coignard
Charlotte Dumez
Audrey Montpied
Christophe Pichard
Kévin Sinesi
Julien Testard

Artistieke medewerkers
Het hele team
Amélie Esbelin voor de creatie van de rol van Louise tijdens de repetities
Sébastien Hoen-Mondin
Côme Thieulin
Marik Renner

Artistiek advies, documentatie
Claire Arnoux

Artistiek en administratief beheer
Guillaume Fulconis

Administratie en productie
Hélène Barillot

Productie en spreiding
Julien Testard

Coproductie
Le Grrranit - Scène nationale de Belfort, Scène nationale de Bourg-en-Bresse, La Maison - Maison de la Culture de Nevers, Eclat(s) de rue, Ville de Caen, CDN de Besançon Franche-Comté, Les Scènes du Jura - Scène nationale, Espace des Arts - Scène nationale de Chalon-sur-Saône, TMG - Théâtre municipal de Grenoble - Ateliers décor et costumes

Met de steun van
Théâtre de l’Unité – Audincourt, Communauté de Communes de Bresse-Revermont, Pays de Montbéliard Agglomération, DRAC BourgogneFranche-Comté, Région Bourgogne-Franche-Comté, Département du Doubs, Grand Besançon Métropole, Ville de Besançon, CEN. Construction, La Spedidam, société de perception et de distribution des droits des artistes interprètes. Le Ring Théâtre est conventionné par la DRAC Bourgogne-Franche-Comté

Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024