Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
02.12.2024 · 14:00

Ce qui donne corps

Jorge León

Om het seizoen in de Hallen van Schaarbeek te openen, creëerde Jorge León een ambulant stuk genaamd Brûler voor de australopithecus Lucy. Waar tijd, ruimte en lichamen elkaar raken, onverschillig voor grenzen en begrenzingen. In het kader van de reeks Lundis en coulisse, brengt auteur, regisseur en filmmaker Jorge León, zonder hiërarchie of verdeling, de rijkdom van teksten onder de aandacht die niet meteen ‘toneelachtig’ zijn.

Zo ontstond de publieke bijeenkomst Ce qui donne corps, gebaseerd op een origineel idee van de kunstenaar en het team van Théâtre National: drie teksten kiezen, ergens tussen literatuur, film en mens- en maatschappijwetenschappen in; twee teksten geven aan studenten*s kunstacademies om te lezen en te dansen in het daglicht van het theater, en één tekst wordt live voorgelezen aan het publiek.Het is een kans voor het publiek om het bronmateriaal te ontdekken dat de interesse en nieuwsgierigheid van de kunstenaars*ressen heeft gewekt, en om artistieke praktijken en het podium op nieuwe manieren te herwerken.

Partenerschap Bachelier en danse : Interprétation / ARTS2, in samenwerking met de Haute École provinciale Condorcet, ENSAV La Cambre, l’INSAS en Charleroi Danse, Master Danse et pratiques chorégraphiques / INSAS, ENSAV La Cambre et Charleroi Danse in samenwerking met ULB en het Conservatoire royal de Bruxelles, Master Interprétation et pratique de la scène / Conservatoire royal de Bruxelles, Les Lundis en coulisse

Een initiatief van Silvia Berutti-Ronelt in samenwerking met het Théâtre National Wallonie-Bruxelles, ARTS2 – École Supérieure des Arts, le KVS, le Royal Festival de Spa, Le Rideau, La Roseraie, la SACD, le Théâtre la montagne magique, le Théâtre des Martyrs, le Théâtre Varia, Le Vilar, le Centre d’études théâtrales de l’UCLouvain et l’Institut des Arts de Diffusion – IAD in samenwerking met het Centre des Écritures Dramatiques Wallonie-Bruxelles, Aires Libres, Mars – Mons arts de la scène et l’INSAS.

Les Lundis en coulisse

Het promoten van nieuwe dramatische schrijfsels onder theaterprofessionals. Hedendaagse stukken onder de aandacht brengen van regisseurs en acteurs. Les Lundis en coulisse bieden professionals in de wereld van theater - acteurs, regisseurs, dramaturgen, vertalers - en amateurs de mogelijkheid om samen te komen en teksten te ontdekken die zijn gekozen door de gast van de dag. De gids biedt drie stukken aan die hardop worden voorgelezen. Na elke lezing volgt er een discussie en een uitwisseling van ideeën. De partners organiseren deze ontmoetingen afwisselend.

Kalender

  • - 14:00
Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024