Théâtre National

L'éveil du printemps

Frank Wedekind / Armel Roussel - [e]utopia[4]

Tickets

L’éveil du printemps toont, in een klein provinciestadje met een benauwende sociale controle, het opkomen van het sap bij een twaalftal pubers. Ze ontdekken hun ontluikende seksualiteit en de bijbehorende bevliegingen en angsten; en ze botsen tegen een door de volwassenen opgetrokken muur van onderdrukking, verboden en taboes.

De dood waart rond (abortus, zelfmoord enz.), maar de Man met het Masker, een abstract, allegorisch personage, houdt een oogje in het zeil en laat de levensdriften zegevieren.

Die tekst uit 1891 van de auteur van Lulu ligt al vierentwintig jaar op de nachttafel van Armel Roussel, die al bij drie producties ervan betrokken was, maar het stuk nooit zelf regisseerde. Nu hij zover is, doet hij een beroep op twaalf acteurs en twee vrouwelijke musici, om het belang van de ensemble cast in het toneelstuk te onderstrepen.
En boven de stoffige huizen van de deftige burgerij verkiest hij een setting in openlucht: een volksfeest op een dorpsplein waar ’s avonds, tijdens het bal, lippen zich laten gaan, lusten zich uitleven en reputaties aan diggelen worden geslagen.

[BACKSTAGE]

portret van Armel Roussel

Image
Hubert Amiel

Info

Taal

FR > EN

Plaats

Studio

Duur

2u30

Duur

ontmoeting na de voorstelling - 02.05.2018 - 30'

Casting

Regie & scenografie

Armel Roussel

Gebaseerd op

L’Éveil du printemps. Une tragédie enfantine/Frank Wedekind

Assistent

Julien Jaillot

Kostuumontwerp

Coline Wauters

Geluidontwerp

Pierre Alexandre Lampert

Lichtontwerp

Amélie Géhin

Technische leiding

Rémy Brans

Productie

Gabrielle Dailly

Tournee

Tristan Barani

Met

Nadège Cathelineau, Romain Cinter, Thomas Dubot, Julien Frege, Amandine Laval, Nicolas Luçon, Florence Minder, Julie Rens, Sophie Sénécaut, Lode Thiery, Sacha Vovk, Judith Williquet, Uiko Watanabe

Productie

[e]utopia[4]– Création Studio Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Coproductie

Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Centre Dramatique National de Normandie-Rouen et la COOP asbl & Shelter Prod.

Met de steun van

Le Centre des Arts Scéniques, la Fédération Wallonie-Bruxelles / Service Théâtre, d’ING et du tax shelter du gouvernement fédéral de Belgique