Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Festival des Libertés

MDLSX

Festival des Libertés
Enrico Casagrande, Daniela Nicolò, Motus 2015

25.10.2019 · 19:30
Theater

Meisje of jongen? Geen van beide. De Italiaanse actrice/performer Silvia Calderoni gaat op zoek naar haar eigen identiteit. Ze staat stil bij haar uiterlijk, probeert zich te verzoenen met haar unieke lichaam, dat zich aan elke definiëring onttrekt. Deze solovoorstelling is van begin tot eind een doorleefde lofzang op de vrijheid om jezelf te zijn, ongeacht je geslacht, huidskleur, nationaliteit of andere opgelegde beperkingen. Net als het onderwerp negeert ook de voorstelling de verschillen tussen de genres. Is het videokunst, een installatie, een performance? In de vorm van een dj-/vj-set worden autobiografische fragmenten, passages uit familievideo’s en literaire verwijzingen vermengd met een soundtrack die van Buddy Holly, over The Smashing Pumpkins, tot Stromae reikt.

Silvia Calderoni verkent haar veelvuldige identiteiten om een caleidoscopische queer-wereld te creëren waarin ze zelf – letterlijk – uit de kleren gaat. Een ontroerend aftasten van begrippen als grens en realiteit. Om daarna telkens de kaarten opnieuw te schudden.

Kalender

  • - 19:30

    Festival des Libertés

Informatie

Taal

it, surtitles fr, en

Plaats

Studio

Duur

80’

Casting

Met
Silvia Calderoni 

Regie 
Enrico Casagrande,
Daniela Nicolò 

Dramaturgie 
Daniela Nicolò,
Silvia Calderoni 

Geluid
Enrico Casagrande 

Met medewerking van 
Paolo Panella,
Damiano Bagli 

Licht en video
Alessio Spirli,
Simone Palma

Productie
Elisa Bartolucci,
Shaila Chenet 

Communicatie 
Marta Lovato
Estelle Coulon 

Verspreiding in het buitenland
Lisa Gilardino 

 

Productie
Motus 2015 

Met medewerking van
La Villette - Résidence d’artistes 2015 Paris, Create to Connect (EU project) Bunker/ Mladi Levi Festival Lubiana, Santarcangelo 2015 Festival Internazionale del Teatro in Piazza, L’arboreto - Teatro Dimora di Mondaino, MARCHE TEATRO

Met de steun van 
MiBACT, Regione Emilia Romagna

© Gloria Scorier