De tweede editie van het poëtische en multidisciplinaire festival Midi Minuit wil bruggen bouwen en het publiek kennis laten maken met kunstenaars uit West-Afrika. Het festival nodigt uit tot de ontdekking en uitwisseling van ervaringen, in samenwerking met twee initiatieven voor creatie en reflectie: Les Récréâtrales en Les Ateliers de la pensée, een initiatief van de Senegalese dichter, denker en econoom Felwine Sarr.

Felwine Sarr, Véronique Tadjo, Ken Bugul en vele anderen. Dichters, regisseurs, acteurs en digitale kunstenaars presenteren en delen hun werk, vanaf de middag tot het vallen van de nacht.

 

12:40 > 13:30
Midis de la Poésie : Et nous n’aurons pas besoin de foudre pour tisser des soleils

Véronique TADJO
Ken BUGUL
De bijeenkomst wordt geanimeerd door Soraya AMRANI

Reservaties

 

20:00 > 22:30
Soirée Partage geanimeerd door Kouam Tawa

De eerste Soirée Partage vond plaats in 2014 tijdens het Festival Récréâtrales te Ouagadougou (Burkina Faso). Het doel is om dichters, denkers en kunstenaars naar het hart van de stad te halen om te experimenteren met een nieuwe aanpak van theater, die de voedingsbodem is van een participatieve democratie en van de ontwikkeling van een brede
kritische denkoefening over de hedendaagse Afrikaanse samenleving en haar toekomst.

De “Soirée Partage” is een plek voor collectieve reflectie, ontmoetingen en discussies mét het publiek. Ze geven een nieuwe vorm aan de geest van de wake en aan de filosofie van de traditionele stamvergadering.

Reservaties

 

22:30
Concert MXDO (Metx Diaspora Orchestra)

Zouratie KONE, n’goni, balafon & zang
Jean GNONLONFOUN, percussies
Esinam DOGBATSE, dwarsfluit 
Falk SCHRAUWEN, percussies

Info

  • Dit project van Les Midis de la Poésie is een coproductie tussen Théâtre National Wallonie- Bruxelles, Fondation A Stichting, Coopération Éducation Culture (CEC), Atelier de Création Sonore Radiophonique, Charge du Rhinocéros en boekhandel Candide. Met de steun van Wallonie-Bruxelles International.

  • Zie ook...

    Les Midis de la Poésie

Zie ook...