Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Eén locatie, meerdere scènes

Het verwelkomen van andere instellingen op onze podia is voor ons iets vanzelfsprekends. Voor het Théâtre National Wallonie-Bruxelles is het een manier om concreet gestalte te geven aan de wens om bij te dragen tot de hertekening van het culturele landschap van Brussel. De vaste horizon verdwijnt en maakt plaats voor een gebied dat zich voortdurend herdefinieert.

Nu de zaal van het Kaaitheater binnenkort dichtgaat voor renovatie, bereidt het team zich voor om op pad te gaan. In plaats van nergens te zijn, zal het de kans krijgen overal te zijn en om als model te dienen voor deze nieuwe geografie van culturele podia. Dit project is de perfecte gelegenheid om deze beweging naar een mix van publiek en zalen voor ontvangst en creatie op gang te brengen.

Dit komt het tijdens het nieuwe seizoen concreet tot uiting in de coproductie en voorstelling op de grote scène van het Théâtre National van Liebestod van Angélica Liddell, Les Enfants terribles van Phia Ménard en de Creatie 2023 van Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas (samen met de Munt).

We zetten onze deuren open en starten een gezamenlijk project op. Niet eenzijdig georiënteerd, maar wel meervoudig. Om ons eraan te herinneren dat Brussel een gemeenschappelijke culturele ruimte is met meerdere podia.

© Gloria Scorier