Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Les Midis de la poésie

De Midis de la poésie zijn nomadisch en multidisciplinair en vinden plaats in de belangrijkste Brusselse culturele centra, zoals de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, het Théâtre National Wallonie-Bruxelles, het Café Congo, het Théâtre des Martyrs, La Bellone, le Rideau, enz.

Poëzie moet hier in de ruimste en meest specifieke zin worden opgevat. Het roept op wat, in de literatuur of in het dagelijks leven, tot de poëtische orde behoort.

Les Midis de la Poésie behandelt ‘s middags gedurende vijftig minuten op originele wijze de thema’s die onze tijd en onze literatuur doorkruisen, door middel van lezingen, gesprekken en geanimeerde voordrachten. Auteurs, regisseurs en kunstenaars werken een literaire vraag uit of een vraag in verband met het creatieve proces. Zij worden begeleid door acteurs bij het voorlezen van de besproken werken.

Les Midis de la poésie omvat ook aperitieven, versnaperingen, avonden, publicaties, schrijfworkshops, het #poesielab en een collectie poëzieboeken die op verzoek kunnen worden geraadpleegd.

In 2021 heeft de gemeente Sint-Gillis het gezamenlijke project «Maison poème», gesteund door het Midis de la poésie en FrancoFaune, geselecteerd om het voormalige Théâtre Poème opnieuw in gebruik te nemen. Een project rond het ontstaan van de creatie, op het kruispunt van poëzie en muziek, maar vooral een plaats waar kunstenaars experimenteren en werken.

Het Maison poème coproduceert een creatie in het kader van MAD- les Mots à défendre 2023 van het Théâtre National Wallonie-Bruxelles.

→ Programmatie & info
www.midisdelapoesie.be

© Gloria Scorier