Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Pueblo

Ascanio Celestini & David Murgia

05 > 09.01.2021
Theater

Hoe kunnen we verhalen verzamelen en vertellen? Hoe wordt de essentie van een personage in beeld gebracht? Na Discours à la nation en Laïka zetten Ascanio Celestini en David Murgia hun samenwerking voort om het pad te effenen voor een nieuw toneelverhaal rond deze grote groep ‘onzichtbaren’. In Pueblo blijft de Romeinse schrijver trouw aan zijn voorkeur voor vertelling en mondelinge traditie. Hij verhaalt de lotgevallen van flamboyante personages die we soms herkennen uit andere voorstellingen. 

Een zwerver, een zigeuner, een barkeepster, een magazijnbediende, een supermarktkassierster... Allemaal personages van wie we het pad kruisen zonder al te veel op hen te letten, vanuit een soort paralleldimensie waarin onze eigen levensgeschiedenis zich afspeelt. Het zijn telkens levendige silhouetten, fijn geschetst door het raderwerk van hun veelal ellendig dagelijks leven. Deze verhalen schilderen de meest rauwe, meest menselijke en meest politieke dimensie in het verwoeste bestaan van de eenzaamste medemensen in onze samenleving. 

Kalender

  • - 20:00
  • - 19:30

    Ontmoeting "Rencontre Constructeurs d’Histoires" na de voorstelling

  • - 20:00
  • - 20:00
  • - 20:00

Informatie

Taal

FR

Plaats

Grande Salle

Duur

90’

Meer rond de voorstelling

06.01.2021 - Ontmoeting "Rencontre Constructeurs d’Histoires" na de voorstelling

Casting

Text & Regie 
Ascanio Celestini 

Met 
David Murgia 

Muziek
Philippe Orivel 

Vertaling & Aanpassing
Patrick Bebi 
David Murgia 

Technical 
Philippe Kariger 

Muziek compositie
Gianluca Casadei 

Productie & uitzending
Catherine Hance 
Aurélie Curti 

Productie
Kukaracha ASBL 

Coproductie
Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Mars – Mons-Arts de la Scène, Festival de Liège, Théâtre de Namur, Théâtre Jean Vilar de Vitry-sur-Seine, Centre de Production des Paroles Contemporaines/Festival Mythos, Théâtre Joliette, l'Ancre Théâtre Royal, Théâtre des Célestins

Met de steun van 
Wirikuta ASBL

© Gloria Scorier