Links, op het mediterrane terras, zeven muzikanten en een mezzosopraan. Op het podium zeven dansers. Achteraan brengt de grote spiegel fragmenten over uit L’Ordre van Jean-Daniel Pollet. Deze film speelt zich af in de laatste Europese leprozenkolonie op het eiland Spinalonga, voor de kust van Kreta, waar Oost en West elkaar ontmoeten. 

Ali en Hèdi Thabet bouwen een doorleefd stuk op waarin diverse artistieke vormen in elkaar overvloeien. Het geheel wordt omlijst met middeleeuwse polyfone liederen, composities van Vivaldi en ook rebetiko, dit is oosterse blues met zigeuneraccenten. Raimondakis is een van de melaatsen en tevens een ware figuur op het eiland. Zijn woorden worden verbonden met een vrije interpretatie van de Narcissusmythe, een symbool van schoonheid, maar ook van liefde en ballingschap. Beide broers brengen een dialoog tot stand tussen muziek, beweging en de poëzie van René Char. Tegelijkertijd blijven ze ons begrip van normaliteit, afwijzing en aantrekkingskracht in vraag stellen. Deze totaalkunst laaft zich aan de bron van de Griekse cultuur, de wieg van het latere Europa. Zo onderzoekt zij de verhouding van de kunstenaar tegenover zichzelf en wil zij tevens de positie duiden van de acteur en de toeschouwer.

Info

 • Plaats

  Grande Salle

 • Duur

  60'

Casting

 • Concept
  Ali et Hèdi Thabet

  Dramaturgie
  Hèdi Thabet

  Muzikale leiding
  Ali Thabet 

  Scenografie & kostuums 
  Florence Samain 

  Licht
  Ana Samoilovich 

  Geluid & video
  Aurélien Cros 

  Dansers
  Laida Aldaz Arrietta 
  Léa Dubois 
  Viktoria Antonova 
  Julia Färber 
  Benfury 
  Artémis Stavridi 
  Hèdi Thabet 

  Zang
  Mehdi Ayachi 

  Lyrisch zangeres
  Catherine Bourgeois

 • Zang, kanun
  Mourad Brahim

  Bouzouki
  Michalis Dimas 

  Viool
  Stefanos Filos 

  Klarinet, ney, zang beleid op laouto
  Ilias Markantonis

  Zang, gitaar
  Ioannis Niarchios

  Zang beleid op baglama
  Foteini Papadopoulou

  Productiemanager
  Etat d’esprit productions 

  Coproductie
  Théâtre National de Wallonie-Bruxelles, les Théâtres de la ville de Luxembourg, Maison de la culture Amiens, ThéâtredelaCité - CDN Toulouse Occitanie, Maison des arts de Créteil, la Comète - Scène nationale de Châlons-en-Champagne, Théâtres en Dracénie - Draguignan, Etat d’esprit productions. 

  Met de steun van
  Adami, la Fédération Wallonie-Bruxelles, la Chaire Mahmoud Darwich/Bozar, la Villette-Paris

Kalender

 • Dinsdag
  20:00
 • Woensdag
  19:30
 • Donderdag
  20:00
 • Vrijdag
  20:00
 • Zaterdag
  20:00